Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Thursday, January 31, 2013

Bang Mejah, Apesal Saya Mengorat Awek Selalu Fail?


"Bang Mejah, apesal saya mengort awek selalu fail?"

kata Azfar Roslan(bukan nama sebenar) yang email gua dua tiga hari lepas...


***


Dah kenapa tanya gua nih? Ingat gua hari-hari kerja mengorat makwe ke apa?  harharhar~


well, kepada adik Azfar Roslan, bila dengar nama adik aje, abang terus terbayang dalam kepala cara apa sebenarnya yang adik guna untuk mengorat makwe nih..


Sebenarnya, melalui pemerhatian selama abang hidup atas muka bumi yang hanya sementara nih, abang rasakan ada beberapa cara yang tak patut adik buat ketika mengorat..


#1 Cara Paling Biasa

Ni lah cara paling kuno gua rasa, kepada golongan makwe makwe, gua nak tanya, dah berapa ramai cuba ayat lu orang semua guna cara ni? Sila jawab dengan jujur kat komen...

panggil makwe guna kaler baju yang dipakai, kalau ada tudung, dia panggil kaler tudung.. Apa kejad ni wahai rakan-rakan lelaki ku sekalian?




#2 Puji Memuji, Mulut manis sangat kalah gula-gula gua makan time sahur tadi

Baru pertama kali jumpa, lu orang dah puji beliau. Nampak sangat lah hang ni minat kat dia, heh.. Tak pernah lagi gua dengar cerita pengalaman pertama jumpa gaya macam ni..

heh





#3 Cara Mat Rempit

Cara mat rempit atau pun cara memanggil kucing.. Ke panggil tikus? Tapi bunyi dia tu gua tak reti nak eja. Bunyi chut chut chut gitu..

Ni pesen apa panggil makwe macam gini? Mana lu orang belajar hah? Mana!!! grrrr





#4 Pesen bajet kenal
Ni bajet bajet kenal mengenal sesama manusia kenapa? Nak kabo hang ni peramah ke apa? heh




#Cara bajet drama cerekarama tv3
Ingat hidup ni macam drama Dejavu Kinabalu ke? heh..






Apapun, bukan gua nak menggalakkan lu orang semua ngorat mengorat. Cuma kalau ye pun, kretif sikit beb. Gi jumpa bapak beliau ke, bagi hadiah beras sekampit kat mak beliau ke.. hehe~

kepada adik Azfar Roslan tadi, kalau nak mengorat camne abang pun tak tahu sebenarnya. Kalau tahu dah lama abang ni ramai makwe-makwe.. Tapi apa yang takleh adik Azfar Roslan buat ni lah ye.. harap-harap dapat ler membantu sedikit sebanyak.. hewhewhew~


Moh layan video ni.. kiut apa..







tata~

ada lagi cara-cara bangang yang lelaki ngorat anda? sila komen kat bawah, anonymous pun takpe bagi yang takde blog.. hehe~
Comments
56 Comments

56 comments:

ct cheery said... [MEJAH JAWAB]

satu lagi,mngorat awek dengan memberi salam. mcm ni" hai awk,a'kum..tak jawab dosa"..

laskar pelangi said... [MEJAH JAWAB]

hai si baju pinkk
tu yg biasa org buat kan..hik3 =D
mejah selalu try cara yg mana nie?

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

tak ensem takpe. tapi please la bersih. kuku tu potong jgn itam sgt. bersih dan wangi sgt penting ye. at least bau sabun lepas mandi atau bau deodoran. tak pakai perfume takpe.

jgn buat lawak bodoh - menyampah ok. belajar tepati janji. jgn berkira/kedekut sgt. tapi kalau blm apa2 awek lu dah mintak belikan android, smartphone, beg gucci ke LV ori, tinggal je la. sgt materialistik. ko jugak akan merana kemudian hari.

yg lain biar org lain jwb pulak.

Ieja zukhi said... [MEJAH JAWAB]

Dri pengalaman bang mejah sendiri kot ni...hihi

Ad_dEen said... [MEJAH JAWAB]

kihkihkih....
asyik nk gelak je tgk kartun abam mejah nih..hehe2 rindu kt dua model ni..
hurm..bese la 2 lelaki2 zaman le ni ngorat cara gitu..
zaman dulu2 cemane ye lelaki2 ngorat?xtau la apa pesen..mana deme blajar entah..
apa2 pun, gudluck jgk wat adik Azfar Roslan..moga bran g jmpe mak ayah awek 2..hehe

SIMPLE PERSON said... [MEJAH JAWAB]

: "saya terlebih beli coklat,, nah ntuk awak" - *padahal mmg beli satu je..

(salah satu cara lelaki mengorat sy) ^^

eton said... [MEJAH JAWAB]

hehehe.. video tu..

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

abang mejah abang mejah abang mejah..


hewhewhew

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

bagi memory kad sony pon cara mengorat berkesan jugak bang mejah.

jangan kedekut suruh makwe belanja je.jangan bang mejah bang mejah sangat la...

urghhh

kisah hati said... [MEJAH JAWAB]

nak ngurat kat fesbuk, baru sekali chat dah mintak no tepon, pastu bila x bg ckp sombong n jual mahal pastu marah2.sgt zaman batu lelaki yg ngurat macam tu.

nuyuEna said... [MEJAH JAWAB]

yang penting SENYUM..hang hensem ka,tak hensem ka,jangan kedekut SENYUMAN...baru awek terpikat..


tapi..tapi...takyah la sampaikan 24jam je senyum manjang...

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

alaa comelnye video tu XD

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

Hehehe...macam macam pesen....

Sally Samsaiman said... [MEJAH JAWAB]

hahaha...comel !

erm...yg paling pelik pernah kena...tunggu bas sorg2...n soklan nya..."hai, sorang2 jer ?"

Zyra Roxx said... [MEJAH JAWAB]

sangat setuju.
ketahuilah bhwa pepuan sgt tak suka cecara kat atas tu. meme sampai bila2 pun takkan dapat awek klau cemtu melainkan awek yg gediks jugak, ehh :p

jadik diri seniri, terus terang, gentleman *kemain

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

taw takpaa ta pyh nk gunaa caraa diatass laa :)

reyna said... [MEJAH JAWAB]

comeyy video tu

Lea Isnawi said... [MEJAH JAWAB]

apsal takde org ngorat aku pun abam mejah...

amirah said... [MEJAH JAWAB]

ngorat guna surat layang letak bawah meja *masa jaman sekolah*..lagi takbleh blah bagi adiah sabun mandi letak bwh meja. ape hingat akak spesis kambing ke? har har har..

amirah said... [MEJAH JAWAB]

ngorat guna surat layang letak bawah meja *masa jaman sekolah*..lagi takbleh blah bagi adiah sabun mandi letak bwh meja. ape hingat akak spesis kambing ke? har har har..

iMah said... [MEJAH JAWAB]

buat-buat tersalah kol...
pastu ajak le borak2 nyooooo..

FF said... [MEJAH JAWAB]

pes time nk komen nih.. hehehe.. anw just be urself laa.. jgn paksa2 kalo awek tuh tanak.. kalo dh ngurat pastuh awek tanak timer blah jerk.. bunga kan banyak..

nadz said... [MEJAH JAWAB]

btol3..
bncii tao klau ade owg yg wat cam2..
pa lgi yg wat bnyi shhut3 tue..
rse nak flush je mke dy dlam toilet..
ingt kte ne kcing agk nye..

kalau yg sbut kaler tdung ke,bju ke lak,rse cam nak tggal je bju n tdung yg kte pkai 2..(hokeyy,ini tpu je..)

hehehe...
kalu ade llaki yg ngort cam nie,mmg daa awl2 reject laa..kikikiki..^^

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

Hurmmm.... belanja awek yang nak beli juadah berbuka kat kedai MEJAH....oppsss kedai CIK RUBY kan...ekekekeke

Eyla.Razali. :] said... [MEJAH JAWAB]

misscall 189 kali. lepastu hantar mesej 'hai'. bila tanya 'siapa?', dia reply 'ada lah. nak bekenalan boleh?' fuuuuuuuuuuuu!

Eyla.Razali. :] said... [MEJAH JAWAB]

misscall 189 kali. lepastu hantar mesej 'hai'. bila tanya 'siapa?', dia reply 'ada lah. nak bekenalan boleh?' fuuuuuuuuuuuu!

Cikbunga said... [MEJAH JAWAB]

rase nk lempang laju2 kat mnusia laki yg buat chup2 tuhh..engat tikos ke hape..grr..

Abe Mirul said... [MEJAH JAWAB]

Waah! Kena ikut tips Abam Mejah ni...

Tapi berjaya ke tak? Mau kena lempang lepas ni. Haha.

Mu Li said... [MEJAH JAWAB]

mnyampah tol style mat rempit

Hakim said... [MEJAH JAWAB]

Saya ada suggestion untuk cara yang afdhal dilakukan untuk takel awek.

http://hakimlifeisastory.blogspot.com/2011/09/cara2-pikat-awekgadis-cara-halus.html

Dan juga cara yang tidak afdhal dan menakutkan hati dan jiwa raga sanubari.

http://hakimlifeisastory.blogspot.com/2012/01/taktik-mengayat-gadis-yang-jangan.html

Sekian dari saya melaporkan dari Studio Satu.

El-Janna said... [MEJAH JAWAB]

kalau jln dgn mak kat pasar mlm " assalamualikum makcik"

tibe2 kan

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

sy tak pernah ngorat pempuan....

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/nice-song-shahir-aku-yang-berdosa.html

SeseDaP RaSa said... [MEJAH JAWAB]

ngaku ja kat awek 2 saya sayang n cintai dia.. mcm 2 la saya buat.. tapi buat masa nie x berhasil lg la..ehehe

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha... x yah ngorat2. terus masuk minang :P

Rara said... [MEJAH JAWAB]

just to share, ada sorang mamat ni, bila saya pakai spek nerd yang mcm extrasize sket (tapi bukan sunglasses, spek betul, sbb sy mmg rabun). bila saya lalu dia cakap "awak, nak pinjam spek", lepas tu dia guling2 kt situ mcm budak2, dia jerit2 "nak pinjam spekkkk nak pinjam! nak pijam jugak!! tak kireeee!!"


melampau tak. saya hanya mampu gelak dalam hati dan berlalu pergi.

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

x ske jgk bila laki nk ngorat,terus minta no fon..br firts time jumpa,dh minta no fon..x ske!!!

Terbang Bersamaku said... [MEJAH JAWAB]

macama2 teknik mengorat ye...tp kesian kenapa pempuan tue tak layan..?huhuhu..

teknik ngurat yg dlm video tue sweet..=)

Azieana said... [MEJAH JAWAB]

sangat annoying bila ada yg ckp "puasa tak hari ni? cuti ke? " aahhhhh....annoyinggg!!!!

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

Yg pnting ati biar ikhlas...pndai bang mejah bg tips..hewhewhew

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

ngorat awek jumpe mak bapak lew harharhar

Ana Farhana said... [MEJAH JAWAB]

haha setuju, that is not the proper way.. hate that huuu

AsyieqiN Rkey said... [MEJAH JAWAB]

terasa gatal tangan nak komen...hehe

cara paling bangang lelaki mengorat saya...die PM kat fb

"saya tengok kat fb awak...awak seperti memerlukan seseorang untuk membawa awak ke jalan yang benar...saya rasa nak membantu..boleh saya nak nombor tepon awak"

bile tolak elok2...marh2..cakap kenapa benda baek tak di dahulukan...=.='

widiea azira said... [MEJAH JAWAB]

sy tak pernah kena ngorat haha

Nur Aliya Insyirah said... [MEJAH JAWAB]

nak taw cara nak ngorat awek tanya orang yang dah kwen..msti dorang tror bab2 ni...huhuhu hampir cair ngan laki orang selamat aku siasat cyap2...

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Knon bgus r ngorat cmtu. Lelaki murahan. Hnya pmpuan yg sma spesies je yg tgdik2 lyn. Laki soleh mnundukn pndgn. Alhamdulillah dh kawen awl..

ir yien 9897 said... [MEJAH JAWAB]

ada yang ngorat.. :

awakk jum teman saya g ceramah ustad azhar idrus..bawak mak sekali yerh... hehehehe

akuelinye said... [MEJAH JAWAB]

hehehe comel jep vdeo tu..

Cheida_Mymee said... [MEJAH JAWAB]

x ingt dah cara diew ngorat sbb kenal mula2 asyik bergaduh ja wakakakkaka

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

I love you....do you love me???????

Zila Vill0sa said... [MEJAH JAWAB]

"banyaknye taik lalat awak.....nak satu ley??"

macam ley main pass lak taik lalat kt muka ni..eh jap..tu ngorat ke kutuk?? lol

Hanida Moss said... [MEJAH JAWAB]

semua cara di atas macam gaya kampungan murah yg mana ramai gadis tak suka, unless yang mmg kaki gedik. Hehe jgn marah ini pendapat je. Kalau yer nak and gentleman, terus sapa dia borak-borak biasa dulu. make her comfortable first, baru make a move. ha gitu :)

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

juz nk share.,aq ni jnis lelaki yg tak pndai ngorat awek.,so.,ble dah tsangkut 1 awek ni aq jga btul2 ,.syg sgt2.,tp juz bthan stahun lbey je ..,dy da tngglkn aq sbb laki lain ...sedih gler arh....

rinohary manuel said... [MEJAH JAWAB]

Yalatu..hehe

rinohary manuel said... [MEJAH JAWAB]

Yalatu..hehe

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Panggil tikus tu....kat fb...hmmm....siap tanye dah kawen ke belom Tu x boleh blah

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Panggil tikus...kat fb...siap tanye da kawen ke blom

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...