Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, August 7, 2012

Cinta Memerlukan Duit


Anak-anak muda kata, kalau dah cinta, kalau dah sayang, duit tu boleh tolak tepi. Anak-anak muda kata, duit bukan segala-galanya.
Hokaloh~

Duit bukan segala-galanya, tapi segala-galanya memang pasti perlukan duit. Nak bercinta pun guna duit, duit topup, duit belanja makan, duit beli kete nak suruh makwe selesa time dating, duit minyak pula nak gi dating, Dah kalau anniversary pula nak juga beli hadiah,
“kasih sayang pun dah cukup”, kata seorang makwe muda

Heh~







 tiba-tiba,











 





Come on~
Realiti kehidupan beb.. Zaman sekarang bukan zaman Romeo Juliet dah, bukan zaman Hang Tuah Tun Teja dah, ni zaman duit beb..

Dah untuk orang-orang macam Abang Kurus Kering ni macam mana? Takkan lah selama-lamanya nak forever alone kot.. hehe




Sebab itu lah MBSB (Malaysian Building Society Berhad) sekarang sedang menyediakan Pinjaman Peribadi MBSB khas untuk kakitangan kerajaan, badan berkanun, syarikat-syarikat yang ada potongan Biro Perkhidmatan Angkasa (BPA)!

Kenapa MBSB ?
  •    Kadar payout yang tinggi berbanding koperasi dan bank lain
  •   Kadar keuntungan yang rendah berbanding dengan kadar pasaran
  •   Blacklist layak memohon
  •   Tidak perlu penjamin
  •  Tempoh yang lama hingga 20tahun
  •  Pesara kerajaan pun boleh memohon
  •  Ada insuran
  • Penstrukturan hutang dan lebihan tunai di tangan
Siapa layak memohon ni?
  • Kakitangan Kerajaan Pusat
  • Kakitangan Kerajaan Negeri
  •  Kakitangan Agensi Berkanun
  •  askar DBKL dan swasta ( tidak boleh memohon)






 
Jadi..
Sila emailkan butir-butir
  • Nama
  • No telefon
  • Slip gaji terakhir
  • Jumlah gaji bersih selepas elaun tetap
  • Jumlah potongan bulanan
 Dan hantar kepada PinjamanMBSB7@gmail.com . Atau nak berhubung terus dengan wakil berdaftar MBSB dengan sms MBSB LOAN ke 0172677369. Wakil dari MBSB akan hubungi korang kurang dari 48jam dari masa email/sms dihantar~






=)

Comments
46 Comments

46 comments:

Aya Ariel said... [MEJAH JAWAB]

amboihhh..iklaannn..taknak kalahh..

mejah nanges pon still muka senyum girang gumbira..hahaha

LubLy said... [MEJAH JAWAB]

asal swasta jerk ditindas..*ombak jahat ombak jahat*

wahahahahahhahahahahahaha~!!!

Fatin Farhana Binti Ramli said... [MEJAH JAWAB]

wah .. nak kahwin pun boleh wat pnjaman ye .. HUHU

__________________________________

MINTAK KERJASAMA
sudi kiranya singgah di blog saya dan blok page yang berunsurkan seksualism & porno supaya dapat selamatkan gadis melayu sekarang

PERHATIAN : Kepada Gadis Melayu Yang Cun Melecun

tq ..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [MEJAH JAWAB]

da semua nk kena pkai duit, kena pk semua tu gak nti nak pkai apa.. hidup melarat... -yang benar saya yang materlistik

Adylia Qarissa said... [MEJAH JAWAB]

hahhaaa...promote MBSB rupanya ;p

cikpia said... [MEJAH JAWAB]

tiada wang bukan bermakna tiada segalanya....... MBSB kan ada.... hehe.....

Mrs. Abi said... [MEJAH JAWAB]

hahahahaha....
kelakar la yg tetiba kuar muke tumpang lalu tuh...

bukankosong said... [MEJAH JAWAB]

hoho

pandai promo ye

amirah said... [MEJAH JAWAB]

adoi...nasib baik tk jd perampas...hahaha

Cikgu Ma said... [MEJAH JAWAB]

duit bukan segalanya...tp segalanya nak pakai duit...hehe

Nurul Akmal said... [MEJAH JAWAB]

setuju.. sekrang semuanya duit..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... [MEJAH JAWAB]

entry yg sangattttt menarikkkk ;)

ASMIDA said... [MEJAH JAWAB]

huhu.. x best kawen lau buat pinjaman ni.. pas kawin, byk lagi perkara nak byr.. rumah da x sewa bilik.. kena sewa sebijik umah.. pastu buatnye bunting pelamin, da tambah perbelanjaan.. last2 buat extent pinjaman.. (biasa terjadi skrang).. lau leh simpan wit.. rajin wat ot atau cari part time.. simpan dlm asb, ternak duit tu byk skit.. lau cukup, kawin la.. (biasanya yg sampai pinjam bank ni nak buat grand2 kalah artis)..

ASMIDA said... [MEJAH JAWAB]

huhu.. x best kawen lau buat pinjaman ni.. pas kawin, byk lagi perkara nak byr.. rumah da x sewa bilik.. kena sewa sebijik umah.. pastu buatnye bunting pelamin, da tambah perbelanjaan.. last2 buat extent pinjaman.. (biasa terjadi skrang).. lau leh simpan wit.. rajin wat ot atau cari part time.. simpan dlm asb, ternak duit tu byk skit.. lau cukup, kawin la.. (biasanya yg sampai pinjam bank ni nak buat grand2 kalah artis)..

Mira Adzlia said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha...bgus..cara promosi yg mnarik..ok..suke sgt...haha :)

yuyu said... [MEJAH JAWAB]

time kawen terus gemuk orang lidi tu.hahahaha.semat ngat kereta tuuuu..

anGah said... [MEJAH JAWAB]

kalau nak kawen lagi sorang? haha

FairuZainal said... [MEJAH JAWAB]

eleh.

LiNda said... [MEJAH JAWAB]

Mejah..ko ngis sedih ke ape tu. Confius aku.
Hebat sungguh iklan mejah

! Arjunakirana ! said... [MEJAH JAWAB]

Abang kurus tu selama-lamanya kurus laaa tak kawin kawin, klu aku kan, tak nak la pompuan yg demok tu gagagag dah nmpk sgt kuat makan, aku mane ada duit nak bagi dia makan banyak2 hauhauhauah.... :)

IEQAH said... [MEJAH JAWAB]

perghhh mmg terbaikk lorghh iklan ni..hang yg promotee hang yg tak dpt k,awenn ni

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

hehehe...comeii jew analogi...

Nurul Syafiqa said... [MEJAH JAWAB]

Peh iklan rupanyer

missina said... [MEJAH JAWAB]

oooo..ni bukan along ek,,huhu,,

iEdA said... [MEJAH JAWAB]

wah...entri iklan rupanyer..hehe

Cik Saila said... [MEJAH JAWAB]

lohhh..mejah promote MBSB ke.. :D
tp rasanya tak perlu la bt loan sbb nk kawen..tepuk dada tny selera :))

najihahfara said... [MEJAH JAWAB]

hahah bes gila entry ni

idea semulajadi said... [MEJAH JAWAB]

terbaek punye cara pengiklanan :)

.FH. said... [MEJAH JAWAB]

haha yang last tu sedih ke gumbira ;D

syatoza said... [MEJAH JAWAB]

iklan yg menarik :D

CoretanGembelanJalanan said... [MEJAH JAWAB]

bhahahahah..sngal!! intro kemain last2 jadi promoter..hehehe..xD
klako3!!xD

ahsfantasy24 said... [MEJAH JAWAB]

ada sikit2 pun dah okay,
jangan tadak lansung ~

Faizul Osman said... [MEJAH JAWAB]

suka dah abg kurus tu dpt kawin dgn senah...

onie said... [MEJAH JAWAB]

tipu kalau cinta bahagia tanpa duit...

Sophie Al-Yahya said... [MEJAH JAWAB]

kalau boleh,
nak kahwin taknak berhutang...

Cik tikah said... [MEJAH JAWAB]

blh buat iklan tv ni tpi memang btol pun. skrg zaman semua guna duit :)

Ieja zukhi said... [MEJAH JAWAB]

Hebatla abg mejah punya iklan...hehehe

cimöt said... [MEJAH JAWAB]

ko mmg dh tak sabaq nak kawen dh ni...

eton said... [MEJAH JAWAB]

fuh iklan boleh tahan.. mana la ade benda free kan... hehehe

shawn razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

aku tak paham, kenapa tengkolok kau tu macam kapal kertas? haha

buyat(bebola tomato) said... [MEJAH JAWAB]

daftar la grand marriage di convest. haha

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

whoaaa.... nie macam post entry yang dibayar je.... Masyuukkkkk

Fara E's said... [MEJAH JAWAB]

demi senahhh , haha

Sayidah Nafisah Ruslan said... [MEJAH JAWAB]

sekarang nak kahwin pun boleh buat loan.. tapi kalau boleh pakailah duit sendiri.. dah kawen nanti takdelah pening nak bayar hutang.. hehe

Nadia Amat said... [MEJAH JAWAB]

woi promote ape..haha!

Anonymous said... [MEJAH JAWAB]

Xsyiok tol kawen gn duit pinjaman...simpan la sikit2...huhu

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...