Kini anda boleh komen pada blog ini menggunakan facebook! Cuma klik pada tajuk entry dan scroll ke bawah untuk tinggalkan komen menggunakan profile facebook korang! wooohooo~

Tuesday, January 8, 2013

Tanda-Tanda Lelaki Curang ... wuhuu~



Hai, menulis juga gua akhirnya ya.. asyik-asyik benda bosan aje entry gua ni.. heh..


Jadi kepada perempuan, macam mana korang nak tau si kekasih hati tu curang? Untuk menjawab soalan ini, terpaksalah gua imaginasi kejak..


1) Tiba-tiba je pakaian semat semacam

Yang ni untuk kaum laki bini lah.. Kalau kapel lagi gua tak sure sebab dah hang tak kawen lagi, macam mana nak tau dia pakai apa kat umah. Entah-entah bogel ka, kita mana tau.. haaha


Si laki biasanya keluar pakaian biasa-biasa aje. Tiba-tiba hari ni pakai semat macam nak mati, wangi semacam pulak tu sebab rembat bini punya perfume. Rambut pulak sikat rapi, misai janggut bulu-bulu semua takdak!!!

Fuhlamak brader.. hargai lah bini tu..






2) Tidak benarkan makwe belek / pegang henfon nya

Yezza.. Ada dua sebab aje lelaki tak bagi si perempuan tengok henfon ni. Pertama ada gambar perempuan lain / mesej perempuan lain..

Kedua ada video blue.. Ini lagi nohorom.. Jelaka tengok blue kat henfon, tak professional langsung.. heh




3)  Sibuk je, duit takde lah banyak sangat

Keje banyak, tapi duit nanharom selalu takde. Ada dua kemungkinan juga keadaan ni berlaku. Pertama laki hang tu bangang.

Kedua beliau memang tak kerja pun, tapi pergi bersukan sihatkan badan.

Tapi apa kejadah pergi bersukan hari-hari.. hahaha



4) Ajak keluar selalu je si lelaki ada alasan,

Orang dah taknak kat kau, memang lah selalu aje ada alasan. Mak sakit lah, ada hal penting lah, kete rosak lah.. Macam-macam alasan beb..

Dulu masa si laki nak kat hang laju je bila ajak gi mana-mana. Ye dak?





Dan banyak lagi lah.. Ni dikira benda-benda yang leh nampak dengan mata kasar beb.

Ada lagi nak tambah? Tambah kat ruangan komen, meh kita kongsi pengalaman.. huhu


Comments
38 Comments

38 comments:

_NisaFuzi_ said... [MEJAH JAWAB]

hahahaha. dah bini keje duk berkemban mana tak cari lain..

:: Mrs.Eady :: said... [MEJAH JAWAB]

betul tang hp tuh....then rutin pun tetibe berubahhhh...grrr..

Cik Puan Nurul said... [MEJAH JAWAB]

bakpe binik tu manjang berkemban mana lah laki tak curang cer semat skit laki nok gi kije pung risau nok tinggal bini dumoh
#ciri2 lelaki curang adalah mentiba dia nampak baik sangat,rajin bagi mcm2 hadiah kat bini.biasanya yg tiba2 baik suci murni pijak semut tak mati ni nak melindungi kecurangan dia ala2 nak kaverina supaya binik kat umoh igt laki dialah hok paling baik sekali..dh byk kali dah ngk kes gini.

ceklala said... [MEJAH JAWAB]

setuju sangat la sume ni, sebab memang pernah jadi pun! benci betul!

Ca Cik Duyung said... [MEJAH JAWAB]

lom ade pengalaman lagi..tapi ni leh amek pengajaran nie..heh3..gambar tu..erk! haha..

nurdani said... [MEJAH JAWAB]

Bila jawab kol, dia lari pergi tempat lain. cakap slow gila.

eh bukan tunang aku. ini apa yang aku nampak disekeliling.heheh.

airazulaikha said... [MEJAH JAWAB]

macam ko jer mejah ehh.. hahaha
sakit mata lah wehh tgk kartun perempuan tu berkemban.. xde yg lain ke?? pakai baju kelawar ke, baju kaftan ke... hehheheh :-p

Zyra Roxx said... [MEJAH JAWAB]

ngahahaha! sengal! ^^

ada lagi: salu carik pasal, benda kecik pun nk dijadikan isu dgn harapan nnt gaduh besar pastu clash, haaa tak la nmpk sgt yg ada org ke-3 kunun2

O'gosh Iskandar said... [MEJAH JAWAB]

eh...banyak lak pengetahuan si majah ni.....

ct cheery said... [MEJAH JAWAB]

ngeh..ngeh..ngeh..dekut hp tu xleh tahan. mcm tekena kat btg idung je.

Lizzie Yasmin said... [MEJAH JAWAB]

Kalau laki curang.. Kalau ppuan curang plak cam ner?.. Sapa nk up entry tue?

Rynn Eshak said... [MEJAH JAWAB]

Bagus!!! Bole check ni ;)

♥♥szumika sakni♥♥ said... [MEJAH JAWAB]

da jrg cll or msg...ble kite msg dia kata bz/hilang phone tau pn sim kad hilng huhu


Dah tak panggilpangilan manja...no more say I LOVE YOU d pnghujung msg or cll huhu

HeNRieTTa JoSe said... [MEJAH JAWAB]

Uiks....byk benda nk kena pantau nie....ekekeke.....

El-Janna said... [MEJAH JAWAB]

haishh imaginasi ko ni toi ke x? hohoo

Namee Roslan said... [MEJAH JAWAB]

dah dapat bini sexy asyik berkemban pun curang lagi ke. haha

Zyra Roxx said... [MEJAH JAWAB]

bini sikit main cun pun nak ccurang ke. haha peewit

shawn razaleigh said... [MEJAH JAWAB]

Bini sikit main cun pun nak curang ke? awrrr

komen lagi skali. tadi salah account

Atiqah Wadiah said... [MEJAH JAWAB]

muka abg sepesen je bang..hehe :P

baby girlz said... [MEJAH JAWAB]

Tak heran lh llki, klau bab curang2 pndai ptr belit cer, pdahal thu slh dri, biasalh 2,pndai bcerkarma dpn ppuan, blkg ia sdh. Mula2 ja mnis, lma2 phit jua. Hdp ni mesti da tlk ansur, bru lh prcya sma 1 lain. Klau hdp smwh kya jutaan, x kisah, tp klau brngan mau + bni, blm cmfrm nafkah bni2 ank2 bg, hnya utk koleksi x da mkna nye.... hahaaa..

Azee Hana said... [MEJAH JAWAB]

haha...gitu ekk...lagi x de ke..haha=)

eton said... [MEJAH JAWAB]

so perempuan2 semua kena la pikat semula hati sang arjuna.. kan2..

syakey said... [MEJAH JAWAB]

ni bukan tanda-tanda laki curang. ni ciri ciri laki tak guna. haha

opsss. terkasar bhsa. haha XD

zuhaida said... [MEJAH JAWAB]

nak pergi kedai mamak tengok bola tapi pakai siap dengan kot bagai. haha.

Dhiya Fariza said... [MEJAH JAWAB]

zalim ni zalim.

gigiAriEma said... [MEJAH JAWAB]

Dpt bini seksi gitu pon nk cri lain ke weh. Hahaha. :p

AHMAD AFIQ said... [MEJAH JAWAB]

ciri2 ppuan curang pulak

hazman aka species1980 said... [MEJAH JAWAB]

lagi satu tanda ialah pergi legoland tapi tak ajak bini....hahahahaha

Nurul Akmal said... [MEJAH JAWAB]

hehehe.. suka.. :)

Ibnu Kassim said... [MEJAH JAWAB]

tanda paling awal: ajak bini main. tapi bini tak mau.

Syafik Coklat said... [MEJAH JAWAB]

seb bek ak tak suka nak smart2 nie , awek yang lain ak nak tackle ak wat hodoh2 gak , diorang terima gak seadanya , pelik tol ! haha

rafflesia said... [MEJAH JAWAB]

kasi letup je orang macam ni, xreti bersungkur. hahaha..

Umie Artoqiemie said... [MEJAH JAWAB]

Patutla lelaki tu curang, yang bini asyik dok berkemban aje. haha.

Princess Feyqa said... [MEJAH JAWAB]

haha betul lah tu :D

Terbang Bersamaku said... [MEJAH JAWAB]

amboi nak tido pun pakai sun glass? ahahaha..:D

yg bini dia pun dah kenapa asyik bekemban jer 24/7..? cer lah solek2 sikit, wangi2, hias2 rambut,pakai kemas2 + seksi2 (utk suami ajer..) barulah suami tak curang...:p

btw, sy stuju dgn list ciri2 lelaki curang, yg kamu baut nie mejah...:)

Michelle Hopell said... [MEJAH JAWAB]

hahahah sian mini dia.

Syarafi[skyforce331] said... [MEJAH JAWAB]

kah3...serius aku cakap lawak siot!!...blog plg lawak..nnti ada masa free aku nak buatkan photo manipulation untuk terbang tinggi-tinggi...kah3

btw jgn lupa singgah blog ak tgk manipulasi aku :P

EZAN IDMA said... [MEJAH JAWAB]

amboi bini berkemban

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...